Jump to content

A7rii exposure comp dial not working


jogi
 Share

Recommended Posts

Advertisement (gone after registration)

Hi,

 

I noticed the exposure comp dial on my A7rii is not responding at all.

I recently got it back from fixing another mechanically faulty button.

 

Right now i'm turning the dial on top and nothing happens. If I go in to 

the menu and change exposure comp then it works fine.

 

Is there anything i'm missing, like a menu setting that has to be changed

to activate to top +- comp dial? This is driving me nuts.

 

Thanks,

Jogi

Link to post
Share on other sites

Thanks for the reply!

 

I tried all modes (M, A, S, P) and Auto ISO. I can assign the exposure compensation to the back and front rubber dials, but the top 

dial does absolutely nothing. I've gone through the whole menu a million times and this is the closest I've come....

Link to post
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 4 years later...

Toggle “live view finder” on in your settings. You’ll most likely see your exposure comp. Working again.  It’s probably still working you just can’t see it until after you take the picture. But seeing it work on your display requires live view finder to be on. 

Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...