Jump to content
Velmahr

A7R ii Blacking Out With Fotodiox Adapter and Sigma 35mm f1.4

Recommended Posts

This is my first post on this forum site. I am new to photography and have owned a couple canon dslr cameras (EOS 40D and 70D). Forgive me for my formatting.


just got a used Sony A7R ii, which worked perfectly according to the previous owner who sold it on craigslist in pristine condition with all documentation purchased from B&H.  I saw it autofocus and take pictures with his own native E-mount lens, which he was selling, albeit at a $1500 price point, and I was already a little hard pressed for cash.


I did not have a lens, so I went ahead and purchased the Sigma 35mm f1.4 ART lens with the canon EF mount. I needed some kind of adapter, so I also bought the Fotodiox Pro Lens Adapter from Amazon.


I read on this site: http://briansmith.com/sony-a7rii-canon-ef-smart-adapter-tests/ that the Fotodiox adapter should perform alright with the Sigma lens.


Once I received everything (today, May 26th), I mounted it all on and took my first picture.  Autofocus was... nonexistent.  Second shot in better light proved more promising with pretty snappy autofocus.  Then I tried to take another photo and when I pushed the shutter down, the screen turned true black and then the "artificial black" for about 5 seconds.  When it returned to normal, there was an audible "clicking" or "readjusting" of the whole system.  I took the lens and adapter off, put on the lens cap, and I was firing away normally, so it leads me to believe that the lens or adapter is causing some kind of lag.  This happens in both manual and autofocus modes.  It seems to happen randomly, but it happens more than 75% the times I have tried to take photos.  It also happened a couple times when I pressed the shutter half-way.


I also thought it could be my SD Card.  I am using an old SDHC I SanDisk Ultra 30 mb/s 8gb card.  I have a 64gb Lexar 1000x 64gb U3 card coming in a couple days from Amazon.


Share this post


Link to post
Share on other sites

im having issues with my a7r2 and fotodiox too...

i don't have the sigma 35 art, but with original canon glass im having a lot of troubles...

the major problem to me is that when i try to select 24fps on video mode de camera freezes...

does this happened to you too? please test it...

if it happens, i think we should leave the fotodiox and go to metabones or something more reliable...

best!

 

nicholas 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Nikon version of that may have an issue.  If you have any problems with an adapter don't risk ruining your camera like Jason Lanier did. 

 

 

JCC

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...