Jump to content

Video With the Sony Fx30 at 120 fps


Recommended Posts

So i have this Sony Fx30 and i looked into shooting 119 / 120 fps, now With the Sony Camera i notice that if you shoot in doors and use Lights to light your scene, the normal Shutter speed is lousy it causes flicker, so i turned on the Anti-Flicker and set my Fps to 60 and then the shutter speed to 119.9 for 30 fps i used 59.95 and that takes care of the flicker i don't seen banding or light flickering.
How ever if i shoot at 120P and set the Sutter to 239.9 i get flicker, or even if 240 shutter speed i still get flicker..
Not sure if there is a magic number that works with 120fps for a shutter speed, and if any one knows i would like to hear it..

 

Donny

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Posts

    • I mostly see posterization artifacts, which are the result of lossy compressed RAW files (or bad jpeg conversion). Unfortunately, the A6400 doesn't offer uncompressed or lossless compressed RAW. The noise might indeed result from the smaller sensor than what you're used to. If you're not shooting at max aperture, you could try shooting at wider aperture and lower ISO. When you're not shooting at max aperture, fullframe versus APS-C shouldn't matter much in terms of ISO-performance combined with depth of field: at the same ISO and aperture value, fullframe offers better noise performance but with a narrower depth of field. This can be offset by choosing a larger aperture and lower ISO on the APS-C camera. If you want a fullframe camera the size of an A6400, try the A7C(ii).
    • ..unfortunately, the lighting was correct. The shot required deeper shadows. The K1 ff didnt have these banding issues [yes, I know the sensor is larger]. The film shots had details in the same light. The sony files, both the jpg and raw, had this banding/noise - with NO retouch or post adjustments [straight out of the camera]. the camera was purchased new a few years ago and I am trying to determine if there is something wrong, or the settings are wrong, or the camera just cant handle this kind of lighting [studio + softbox]. No shadow detail is one thing... banding/noise in the shadows is unacceptable. Does sony have a body this size that is FF ? Im wondering if that would make a difference..  dw
    • The root causes for banding are uneven lighting, incorrect exposure settings, or compression artefacts or certain kinds of artificial lighting, especially LED lights. Also the lens used plays a role, I have noticed it more with my sharpest lenses, looks like they outresolve the sensor when I have a uniform blue sky. There is more than one solution, and ultimately post-processing, but the root cause has to be identified first.
  • Topics

×
×
  • Create New...