Jump to content

Using an older flash gun with my new a6500


Recommended Posts

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Similar Content

    • By WeddingLivestream2021
      Not sure where where else to go. I rented a Sony A6500 to Livestream my upcoming Saturday July 3rd wedding along with an Atomos Capture Card and connecting HDMI to micro HDMI cable. I have been following several guides to make sure that the Camera is outputting resolutions and framerates that the Capture card can handle. The Sony A6500 does not seem to be giving output at all. When I connect to to  Open Broadcaster Software (OBS) software and try to add it as a video source I get this vertical colored bars. This is OBS's ready signal to say it is waiting to receive input.

      I have independently confirmed the capture card works and the HDMI setting and internal recording settings (resolution, fps) are withing what the ATOMOS can handle.
      Under the Setup Menu, page 4 there is the ? 4K Output Sel. entry which I believe sets how you output HDMI signal from the micro HDMI port on the side. This 4K Output Sel. setting is grayed out and disabled on my camera. When I try to select it, I get the error message "This Function is currently disabled". I believe there are a number of different diagnosis for this problem. One that I am aware of is during slow motion or quick recording 4K Output Select is not available. I cannot find one single slow motion or quick recording setting to turn off, but I was hoping this forum could provide helpful tips to diagnose this problem. I am trying to salvage this setup but am considering other options at this point. I
    • By Arnab Ghosh
      I have sony a6400, and i want absolutely steller quality from my prime lense ( will use for portrait , street portrait category )  the options i can see is 
       
      1. Sigma 56mm f1.4 for apsc 
      2. Sigma art 50mm f1.4 for FE 
       
      I might upgrade to full frame may be in next 4-5 years, not immediately,  will sigma art  50mm f.14 will provide better image on a apsc body than 56mm ? In both photo and video  ? 
       
      As the 50 art costs 2X than the 56mm, i am a bit confused.. but it that will provide that better image / video quality i am ok to pay the difference. 
       
      If anyone has used sigma 50mm art on APsc for photo and video please let me know.
    • By yt1300
      I have an a6000 and am considering upgrading to the a6500, but I'm curious about the stabilization. I know it is in-body, but is it in anyway dependent on the lens being used? Specifically, will it work with third-party lenses? I do a lot of shooting with Tamron's 150-600mm lens (with Sony's LA-EA2 adapter).
    • By rtizzer
      Hello all,
      I've just purchased an a6500 with the LA-EA4 in an attempt to use all of my A-mount lenses but have better autofocus, image quality, etc. than my a77 (mk 1). I have tried it with the Minolta 50mm 1.7, Sony 16-50 2.8, and Tamron 70-300 USD. All lenses have the same issue: back-focus. I've tried each and every micro-adjust setting nothing seems to have a noticeable difference on the back-focus. The focus areas even show up green so the camera thinks it's focused correctly, but it's always something behind the subject that's in focus. I've been using spot AF-S but have tried all combinations of focus areas and modes to no avail. The camera has the older software version 1.05, I have not updated but it doesn't seem like the update provides any support for the adapter so I don't think that would help. The only other things I've tried are resetting and initializing the camera. Focus is phenomenal with native E lenses, and all the A lenses I've tested are perfect on my a77.
      Any ideas?
      Thanks!
    • By DHOC_TAZH_NJ
      Hello, 

      I'm curious to know if these two lenses can be effectively used in FF bodies without invoking crop mode. For instance, in my Pentax APS-C setup, I can use my 35mm and 50mm lenses in compatible FF bodies (film and DSLR). There is very slight vignetting, but I can get a full frame view out of them.

      Has anyone else tried these two lenses in FF mode?
  • Topics

×
×
  • Create New...