Jump to content
AlanR

La-ea4 and manual focus

Recommended Posts

Hi folks.

I have an observation on the La-ea4 if someone can verify? Using a Minolta Maxxum 28-135 on a Sony A7 I was shooting in manual mode. The focus was also set to manual as I was using auto focus to get my subject, turning to manual then placing a screw on 10-stop filter.

When I took the shot, the focus went to infinity and I could not see the aperture on the screen...it came up as F--. Turning of an on the camera realigned the info. But this necessitated having to remove the filter, focus again...etc. I may get a couple of shots before the aperture went but needed to refocus each time. Any similar observations or thoughts?

Alan

Share this post


Link to post
Share on other sites

This seems to be relating to the Aperture. If I set a custom button to DOF preview, the aperture does not get applied to the lens and after 3 cycles it comes up with F--. Also as I was performing long exposures I hadn't noticed the real issue. If I set aperture to f4, for example, the image was fine. If I set it to f16, the image was blown (in aperture mode). It seems that the aperture I set on camera was not working with the lens and it was shooting wide open with a shutter speed to match the aperture I had selected.

Any help or advice would be great. I have cleaned the contacts but no go. I have contacted SOny who recommmended a repair.

 

Alan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...