Jump to content

Recommended Posts

I have a new A6400 with the Sony 18-55mm 3.5-5.6 OSS lens attached.  When I try to choose "AF-A" as the focus mode it says it's invalid with this lens.

Doesn't make sense to me... what am I missing ?

I was wanting to switch from continuous AF-C because during a recent interview shoot all I had was the man in front of me and focus tracking turned on.

It couldn't keep a sitting man is focus only 5 feet from me.  So I guess I need some help.  Been a photographer for 25 years... so I'm no spring chicken.

 

Thanks for any help in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can't comment on the lens combination as I don't have the 18-55. Some thoughts:

 - Are you shooting photo or video? Don't think AF-A/AF-S works in video, it's either AF-C or manual focus

 - Have you tried AF-S? If AF-A doesn't work I don't think it does, but who knows

 - Have your tried spot-focus: expand flexible spot? Put the focus point over your subject and it should stay in focus really well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...