Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'issues'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Sony Alpha Forum

  • News and General Discussions
    • Sony Alpha News & Rumors
    • General Discussions about Sony Alpha
  • Sony Alpha Full Frame
    • Sony Alpha Full Frame Cameras
    • Sony Alpha Full Frame Lenses
  • Sony Alpha APS-C / Sony NEX
    • Sony Alpha APS-C and NEX Cameras
    • Sony Alpha APS-C Lenses
  • Sony A-Mount
    • Sony A-Mount System
  • Adapting Lenses
    • Legacy Lenses
    • Adapters & Speedboosters
    • Showcase Adapted Lenses
  • Showcase Sony Alpha Photos
    • People
    • Nature & Wildlife
    • Landscape & Travel
    • Architecture
    • Misc
  • Sony Alpha Video
    • Sony Alpha Video Discussion
    • Video Showcase
  • About the Sony Alpha Forum
    • About the Sony Alpha Forum
    • Newbie / Self Introduction

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 4 results

  1. Hi everybody, I've recently done a switch from Nikon to Sony and even if I'm happy for the most part, it seems like the most simple things to do ever are getting crazy complicated with Sony oO Such as importing files on your laptop for example... For instance, I'm a hybrid shooter. I've done photography for 10 years and brought the A7III to get more into video. After testing different file management settings, I decided to save my pictures on the Card 2 and the footages on Card 1. This allow me to get the best performance of the SD XC II and bigger storage for videos, and not damage my expensive SD XC II with simple pictures. Another reason why I separate videos and pictures is because I noticed that everytime I'm formating the card, the footages naming system restart from number 1... I'm filming mostly documentaries and working on different projects in the same time, and I can never plan how many footages I'll get in a day so I'm trying to empty my cards every night to get it ready for next day. So my editing software (and myself) get crazy with 200 files named C0001.MP4... Also the Memory settings "M1, M2, M3, M4" are actually stored on the SD card and I'd like to keep them 🙄 I've found a walkaround to this problem by NOT formating the cards and just manually deleting the files after the copy. But this created another problem... When deleting the files from the laptop and putting back the SD card in the camera, the Playback window still count the deleted files but consider them as "Unable to Display", which is normal because they are deleted... Off course I could delete it from the camera directly, but the deleting menu is so counter intuitive and take so much time, especially if I'm not able to export for few days, then the only way is deleting date by date, on both cards... And half of the time I got an error message... 😞 "Writing to the memory card was not completed correctly. Recover data ?" (if they've been deleted already from laptop) Soooo after all this extensive message, I would like to know how, you guys, manage to do something as SIMPLE as Importing your files, from a Sony camera 😅 Thank you 🙏😊
  2. Shooting 1080p at 50fps gives me footage that isn't good quality. I am seeing what I can call aliasing and moire issues. Footage looks this way straight out of the camera, so it is nothing to do with post processing on my part. I performed some tests where i shot the same subject at 25fps and again at 50fps. The 25 fps looks much much better. I am setting shutter speed to 1/100 with 50 fps and 1/50 with 25 fps. Other setting such as pp are the same. All this time I thought that it's me doing something wrong, but now I am starting to think that there is a problem with the camera.. Is there anybody who experienced this?
  3. hi guys, just bought a sony A7R2. i was a canon user so i already have lots of canon lenses... i decided to use canon glass with the fotodiox. have read some reviews and looked really good. just got my camera and the adaptor so i was testing the camera and it kept freezing the camera. especially when i try to select 24fps. that is just odd! but i found someone on the internet that apparently had the same problem with an A7S2. does anyone have an A7R2 and uses the fotodiox and does not have this problem? i keep asking myself if this is a problem with my adaptor or every fotodiox. ps: didnt had the budget to buy the metabones.
  4. Hi there, I've had my A7II for about a month, and have some questions i'd like to know if others have experienced... 1. Does the backside of your grib also "wear" a bit?. The edge to the left of my "rec" button seem to have become "blank", has anyone experienced this, and is it just to be expected? 2. My rubber hood around my viewfinder is coming loose in both sides, anyone experienced this? 3. I was shooting an event with my Yongnuo 560 III attached, and sometimes experienced that it didn't fire, it helped when I wiggled it a bit. Would that be my flash or my camera failing? Would greatly appreciate if you would share your experiences with these issues /Anton
×
×
  • Create New...