Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'SERIES'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Sony Alpha Forum

  • News and General Discussions
    • Sony Alpha News & Rumors
    • General Discussions about Sony Alpha
  • Sony Alpha Full Frame
    • Sony Alpha Full Frame Cameras
    • Sony Alpha Full Frame Lenses
  • Sony Alpha APS-C / Sony NEX
    • Sony Alpha APS-C and NEX Cameras
    • Sony Alpha APS-C Lenses
  • Sony A-Mount
    • Sony A-Mount System
  • Sony Alpha Post Processing
    • Sony Alpha RAW Converting and Image Editing
  • Adapting Lenses
    • Legacy Lenses
    • Adapters & Speedboosters
    • Showcase Adapted Lenses
  • Showcase Sony Alpha Photos
    • People
    • Nature & Wildlife
    • Landscape & Travel
    • Architecture
    • Misc
  • Sony Alpha Video
    • Sony Alpha Video Discussion
    • Video Showcase
  • About the Sony Alpha Forum
    • About the Sony Alpha Forum
    • Newbie / Self Introduction

Product Groups

  • Widgets

Categories

  • Articles

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 1 result

  1. Hi - I've just got a lovely new A7s mkii, which is currently driving me crazy. I hope to use the camera for long-form videos and documentaries over the next 2 years. The problem I've encountered is with the file numbering system. I've set the camera to "series", but when I format the card the files start again at C0001. I use the camera again, download the files then format the card - once again, the new files begin with C0001. So soon I will have dozens, possibly hundreds, of identically named files. This is obviously a very very poor system. I've updated my firmware to 2; reset the camera to factory settings; tried both "series" and "reset", all to no avail. The files always begin at C0001. I contacted two Sony product supports and they could not explain this puzzling system. They both suggested I could copy the files onto a computer, then delete the files from the card, in this way providing a continuous numbering of my files. How ridiculously cumbersome! This means on a long shoot I should always have my laptop nearby, wait around for the 15 or so minutes for the card to upload, format it then start again. Compare this to my Canon 5d mkiii, where I simply carried 4 or 5 fresh cards in one pocket, used them then put them in my other pocket, to upload them after the shoot. Has anybody else experiences this problem - is it just a fault with my camera, or a design flaw? If the latter, I cannot take the A7s mkii seriously as a professional tool. Can anybody help?
×
×
  • Create New...