Jump to content


Photo

a6300 4k video not uploading to Youtube

a6300 youtube video

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 MrTim

MrTim

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 01 January 2017 - 11:22 AM

Advertisement (Gone after free registration)

Hiya,

 

I'm really enjoying the quality of video from the a6300. I made a video of a trip to Tokyo Disneyland, but when I look at the published video in Youtube the maximum resolution available to view is 1440p. Why is this?

 

My settings:

  • L20M
  • 16:9
  • XAVC S 4k
  • 24p 100M Super 35mm
  • Creative style - vivid
 
I import the clips into imovie then export to Youtube. I'd like it in 2160/ 4k.
 
Any help, or redirecting to a more appropriate forum (I'm new, sorry) would be gratefully appreciated.
 
Thank you - Tim

 



#2 Dollanganger

Dollanganger

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 posts

Posted 11 January 2017 - 08:20 PM

That's because YouTube and similar websites will automatically recompress whatever you've uploaded. There is no work around. (despite what some websites will say)

 

Also, DON'T USE iMovie under an circumstances!!! It also recompresses your videos. There's a long story about how iMovie set back video recording several years by not working with higher quality encoding. It can't even handle AVCHD let alone XAVCS HD or real 4K.

 

Is there anyway to share high quality video online so all your friends and family can see what you shot? Not really. Other than burning your AVCHD or XAVCS video to a Blu Ray and mailing it to them.

 

4K video? Keep in mind they'll need a 4K TV to even play from a memory stick.

 

Sorry to sound so negative but this is one of the major problems with YouTube and iMovie. They don't like higher quality video.



#3 MrTim

MrTim

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 12 January 2017 - 11:47 AM

I should mail my videos ? lol Sure. How fast is your internet??? Others are able to see that i m o v i e upload in 4K. Whether they have a 4k tv or not isn't why I want my videos in YouTube at that resolution. Thank you for taking a look tho.

 

My gear list



#4 Dollanganger

Dollanganger

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 posts

Posted 13 January 2017 - 08:30 PM

The video setting of "MP4 1080" might be better for your needs. It's much easier to work with and it will work better with iMovie and YouTube.



#5 MrTim

MrTim

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 17 January 2017 - 11:03 AM

You don't have the slightest clue what you are talking about.



#6 Dollanganger

Dollanganger

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 posts

Posted 18 January 2017 - 04:48 PM

You're welcome. I guess you figured out these problems on your own.



#7 cws

cws

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 62 posts

Posted 13 February 2017 - 10:38 PM

Try Vimeo instead of youtube.

Also download a copy of Resolve 12.5 for your editing... its free for the non-Pro version, but it gives you a lot of pro tools!  Just need to check if you can export a 4k (UHD) video in the free version.... I think it will.





Also tagged with one or more of these keywords: a6300, youtube, video

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

 
x

New Members Welcome!

Not yet registered? Really?

Registration is free and takes only a few minutes.

After the free registration you can discuss with members from all over the world, put questions and present your images.

We are looking forward to you!

Admin Andreas und Sony Alpha Forum Team

Register now! X